Senior 60+ bordtennis

Referat fra 60+udvalgs mødet d.23-1-20.

Fremmødte: Klaus Pedersen, Ole Dons, Flemming Larsen, Lis Holme Jensen, Kurt Thomsen og Esther Zivadinovic.

Indlæg fra Brønshøj Bordtennis formand Klaus Pedersen:

Klaus roste alle der er med til at lave/gøre noget for klubben. Især Bjarne Coster er guld værd.

Klaus orienterede om de manglende ungdoms og senior udvalg, samt samarbejdet med CPH.

Klaus orienterede om Bortennis Danmark opgaver og lidt om hvad de ønsker at lave om på. De holder møde i Juni måned.

  1. Nyt ved formanden:

Esther orienterede at Eva Kartholm ikke arbejder i GMC mere. Det er Michael Gyes og Nete man skal henvende sig til.

Vi har luksus problemer med at vi er for mange medlemmer. Tiderne bliver udvidet til kl. 13.00 hver dag og fredag til 14.00. Bjarne sender besked ud til alle. Vi må blive bedre til at fordele os. Træningen om mandagen er også et problem som vi prøver at løse.

Kurt tager imod nye medlemmer tirsdag kl.11.00 i samarbejde med Ole D. og Tommy.

  • Gebyr af lokalet:

Intet nyt.

  • Budget for 60+:

Bliver udsat til torsdag den 6-2-20 kl.12 i GMC cafe. Bjarne sender budget ud og bliver inviteret med til mødet.

  • Ordinær Generalforsamling:

Det bliver torsdag den 26-3-2020 i lokale 1.

  1. Lokalet:

Esther laver et skrift med hjælp til at samle et håndværker hold, hvor Flemming er kordinator. Det bliver sendt ud til alle 60+. Flemming, Kurt, Ole og Esther mødes og rydder op i morgen kl. 9.30.

  • GMC ser på de låse der er på skabene nede ved indgangen. Men der er ikke skabe til alle GMC`s brugere.

Det er normalt at man skifter tøj nede i omklædningsrummene. Man tager alle ting med sig når man går op.

Esther taler med Kim for det er også et problem for ungdommen.

  1. Stævner: 

Der er damestævne den 9-3-2020 fra 9-15.

Der er mixstævne for A og B den 23-4-2020 fra 9-15.

Der er mixstævne for C og D den 28-4-2020 fra 9-15.

  1. Klubmesterskab:

Der bliver holdt klubmesterskab for 60+ onsdag den 11/3 og torsdag den 12-3-2020. Flemming sender tilmelding ud en måned før.

  1. Bordet rundt:

Intet. 

Budget for 60+ bliver holdt hos Esther på Astrupvej 50 2700 Brønshøj kl. 14.30.

Bjarne bliver inviteret med.

 

Referent: Esther Zivadinovic.

Udskriv Email

Juleturnering/-frokost 2019

Den 28. november 2019 afholdt 60+-afdelingen sin traditionelle årlige juleturnering. I år var der rekord­mange deltagere, idet 48 60+’ere havde tilmeldt sig turneringen. Der var tillige også mødt flere tilskuere op. Og blandt dem var der også nissepiger og nissedrenge.

Registreringen af deltagere foregik over en kop morgenkaffe og en ostemad.

Juleturneringen har traditionen tro altid været en drillenisseturnering forestået af overdrillenisse Flemming. Der blev på retfærdig vis trukket lod om en makker, men herefter kom drillenissen i sving med alle mulige julelege, så retfærdigheden ikke altid gik i opfyldelse.

Juleturneringen der en doubleturnering foregår på den måde, at det gælder om at kæmpe sig hele vejen op til nissefinale­bordet. For at nå derop skal man selvfølgelig vinde mange kampe efter princippet vinderne rykker et bord frem og taberne bliver ved bordet.

Selv om der kom mange gode og spidsfindige spørgsmål til overdrillenissen bevarede han nissefatningen og tog senere hævn i juleturneringen. Det er altid svært at styre en flok spillenisser, der har alle mulige ideer om, hvordan spillet og især reglerne skal være.

For at gøre opgaven sværere at nå nissefinalebordet kunne overdrillenissen finde på, at nogen skulle rykke et bord tilbage og andre et bord frem. Og bestod et par af to meget stærke spillere, kunne man blive påtvunget en makker, der ikke var så sikker i nissegrundspillet.

For at gøre det noget vanskeligere for nissedrengene, skulle de spille med nissesandpapirbat, der kræver en meget anden nissespilleteknik, mens nissepigerne kunne spille med deres eget bat. Det par der først nåede 15 points blev erklæret vinder af kampen og kunne rykke et bord frem, Trods disse forhindringer og drillerier gik turneringen godt og julehumøret var var i top.

Selv om der var mange nissedrillerier blev der trods alt spillet 6 nissefinaler. Nissefinalebordet er et specielt designet nissespillebord. Nettet er erstattet af et bræt. På toppen af brættet er der slået store nisse syvtommersøm ned med mellemrum, så der kan skydes en nissebordtennisbold imellem nisse syvtommersømmene.

På nissefinalebordet er regler også ændret på finurlig nissevis. Selv om nissebolden rammer nissenettet skal der ikke spilles nisseomserv. Endelig spilles der med specielle nissefinalebat, idet nissebattets belægning udgør et glansbillede af nisseoldefar.

Vinderne i de 6 finaler blev:

Kirsten Marner/Per Hauschild -- Lisbeth Kaltoft/Jette Rex -- Karin Schønnemann/Bjarne Coster --  Marianne Lamberth/Knud Frederiksen -- Susanne Berg/Krølle -- Nina Andersen/Søren Cloos

Efter en veloverstået julenisseturnering blev julefrokosten serveret i julelokalet.

I år var det ene stykke smørrebrød udskiftet til fordel for to tarteletter med kylling, efter maden var der kaffe og vanillekranse. Denne nisseanretning blev godt modtaget.

Stemningen i julelokalet steg et par grader, da sangstemmen blev motioneret. Krølle akkompag­nerede med sin guitar til julesangene, der i dagens anledning var barberet ned til fire julevers.

Alle var også rundt om vores helt specielle juletræ til ”Højt fra Træets Grønne Top” og ”Nu er det Jul igen”.

Alle i 60+-afdelingen ønskes en glædelig jul.

Tommy Juul

Udskriv Email

Klubfest i Hollywood den 1. november 2019

Den 1. november 2019 blev den røde løber rullet ud i den festligt udsmykkede festsal i Green Valley Center. Anledningen var at 62 festklædte personer deltog i den årlige fest, oprindelig startet op af 60+ afdelingen, men i år var for alle klubbens medlemmer. I år var temaet Hollywood og hvad det står for.

Ole Dons havde den svære rolle at være festens konferencier. Det er jo altid svært at efterfølge en god konferencier og indpisker, som Torben har været det ved tidligere fester. Og det må siges, at Ole klarede den med bravour, så der hele tiden var gang i festen.

Ole indledte festen med at oplyse at grunden til at Hollywood ligger, hvor det ligger i dag ikke kun skyldes de længere dage og det særlige sollys, men at den berømte opfinder Thomas Edison havde mange patenter blandt andet elektricitet. For at undgå afgifter på disse patenter flyttede filmfolkene så langt væk fra New York som muligt. Til dette formål faldt valget på Californien.

Emnet Hollywood er enormt, hvilket gør det svært at vælge at skrive generelt om berømte skuespillere og populære film. Hollywood er i høj grad glimmer og glitter bøjet i fluorescerende neon. Det er også sexskandaler, Oscaruddeling og store pompøse fester, og ikke mindst Walk of Fame.

Jeg kunne godt tænke mig, at vi havde noget tilsvarende i 60+-afdelingen. Jeg kunne forestille mig at gangen ned til bordtennislokalet blev ændret til Walk of Famous Brønshøj Tabletennis. Her kunne gangen blive klistret med fodspor/stjerner af klubmestre, æresmedlemmer, årets 60+’er og andre personer, som har gjort en særlig indsats for Brønshøj Bordtennis. Hvis gangen ikke må benyttes, kunne væggen også bruges. Nå spøg til side.

Vores nyvalgte formand Klaus holdt den indledende tale, der blandt indeholdt metaforer til fuglenes verden. Inden det hele gik op i pip, ønskede formanden os en god fest.

En hver god konferencier har altid nogle saftige historier eller anekdoter i ærmet, hvis der skal sparkes nyt liv i festen. Dog ikke Ole som ikke benyttede sig af slibrige historier, men af citater. som f.eks.:

Filmstjerner adskiller sig fra andre kvinder ved at de beholder deres husassistenter længere end deres mænd.
Zsa Zsa Gabor

De fleste mænd vælger deres kone i en belysning, som de ikke ville købe en habit i.
Danny Kay

Efter forretten, der bestod af en lækker lakserulle med flûte, begyndte underholdningen, der blev udført af kunstnere i topklasse.

Selskabet sat til bords ved 4 langborde

Vi indledte underholdningen med som Leonard Sachs (kendt fra Good Old Days) ville have sagt det: ”Yourselves med slagsangen Finiculi-Finicula”. Sangen blev anført og dirigeret af den tredje tenor Uffe med akkompagnement af Krølle.

Herefter optrådte vores egen ”Sonny and Cher” i form af Esther og Krølle, der sang nogle italienske serenader, og Krølle fortsatte med at spille guitar. Man fristes næsten til at sige, at han kan synge tr….. af enhver pige, der var i hvert fald ikke et øje tørt.

Herefter blev hovedretten serveret, den bestod af en lækker kalvefilet med dejligt tilbehør af forskellige kartofler og salater.

Vi fortsatte med synge en sang forfattet af vores huspoet Tommy. Melodien var den gammelkendte ”Oh my darling Clementine”.

Traditionen tro skulle årets 60+’er udpeges. Mens Uffe blæste en fanfare åbnede Esther den gyldne kuvert med navnet på årets 60+’er. Det blev Nina Andersen for hendes store arbejde for tøseholdet. Da Nina var forhindret i at deltage i festen, blev æreskruset afleveret til Lis Ahlfors i Nina fravær.

Nina ønskes tillykke med æren og værdigheden.

Lis modtager pokal og vandrebæger på vegne af Nina

Så blev kaffen serveret ledsaget af brownie med flødeskum og creme fraiche og bær.

Derefter gav Roar et par numre på sin guitar blandt andet Lennon/McCartneys ”All my loving”, vi sang alle med.

Vi var efterhånden kommet til festens højdepunkt idet der skulle uddeles en Oscar for den bedste udklædning. Under ledsagelse af en effektfuld fanfare fra Uffe åbnede Ole den gyldne kuvert med navnet på Oscarvinderen.

Det blev Marianne Lambert der fortjent modtog den gyldne statuette for den bedste udklædning. Marianne var klædt i en blå stramtsiddende lang kjole med gevandter og andet pynt.

Marianne holdt den obligatoriske tale, hvori hun takker for æren samt sendte en hilsen til sin store familie samt sin hest.

Marianne ønskes tillykke med den ærefulde statuette.

 Marianne hæver stolt sin Oscar for aftenens bedste kostume 

Krølle greb igen sin guitar og fortsatte sin charmetur blandt selskabets damer.

Krølle på charmetur og på billedet ved siden af har D&D sat gang i dansegulvet

Lige pludselig kom ”Per Dich” forbi (selv om han ikke var inviteret). Han gav et af sine glansnumre ”Sådan er kapitalismen”. Det vakte vild jubel. Per listede lige så stille ud, som han var kommet.

Nu var den officielle ceremoni overstået, og der blev budt op til dans til blandt andet populære Hollywoodmelodier. Vores husorkester ”D&D” var som sædvanlig i topform og spillede alle de gamle sange fra 50’erne og 60’erne. De er efterhånden blevet et ikonisk element i vores klubfester.

Derfor var det også fortjent at drengene blev tildelt et guldslips, som det sidste punkt på en god fest.

Der er efter festens afslutning ikke konstateret skandaler, bizarre optrin eller anden skændig optræden. Der var dog et enkelt styrt på cykel på hjemvejen. Med hensyn til MeToo kan det vel ikke vides noget på nuværende tidspunkt. Det kan vi vel først konstatere om flere år.

Til sidst tak for endnu en god fest samt en stor tak til 60+-udvalget.

Tommy Jensen

Udskriv Email