Klubfest i Hollywood den 1. november 2019

Skrevet af Ole Dons den .

Den 1. november 2019 blev den røde løber rullet ud i den festligt udsmykkede festsal i Green Valley Center. Anledningen var at 62 festklædte personer deltog i den årlige fest, oprindelig startet op af 60+ afdelingen, men i år var for alle klubbens medlemmer. I år var temaet Hollywood og hvad det står for.

Ole Dons havde den svære rolle at være festens konferencier. Det er jo altid svært at efterfølge en god konferencier og indpisker, som Torben har været det ved tidligere fester. Og det må siges, at Ole klarede den med bravour, så der hele tiden var gang i festen.

Ole indledte festen med at oplyse at grunden til at Hollywood ligger, hvor det ligger i dag ikke kun skyldes de længere dage og det særlige sollys, men at den berømte opfinder Thomas Edison havde mange patenter blandt andet elektricitet. For at undgå afgifter på disse patenter flyttede filmfolkene så langt væk fra New York som muligt. Til dette formål faldt valget på Californien.

Emnet Hollywood er enormt, hvilket gør det svært at vælge at skrive generelt om berømte skuespillere og populære film. Hollywood er i høj grad glimmer og glitter bøjet i fluorescerende neon. Det er også sexskandaler, Oscaruddeling og store pompøse fester, og ikke mindst Walk of Fame.

Jeg kunne godt tænke mig, at vi havde noget tilsvarende i 60+-afdelingen. Jeg kunne forestille mig at gangen ned til bordtennislokalet blev ændret til Walk of Famous Brønshøj Tabletennis. Her kunne gangen blive klistret med fodspor/stjerner af klubmestre, æresmedlemmer, årets 60+’er og andre personer, som har gjort en særlig indsats for Brønshøj Bordtennis. Hvis gangen ikke må benyttes, kunne væggen også bruges. Nå spøg til side.

Vores nyvalgte formand Klaus holdt den indledende tale, der blandt indeholdt metaforer til fuglenes verden. Inden det hele gik op i pip, ønskede formanden os en god fest.

En hver god konferencier har altid nogle saftige historier eller anekdoter i ærmet, hvis der skal sparkes nyt liv i festen. Dog ikke Ole som ikke benyttede sig af slibrige historier, men af citater. som f.eks.:

Filmstjerner adskiller sig fra andre kvinder ved at de beholder deres husassistenter længere end deres mænd.
Zsa Zsa Gabor

De fleste mænd vælger deres kone i en belysning, som de ikke ville købe en habit i.
Danny Kay

Efter forretten, der bestod af en lækker lakserulle med flûte, begyndte underholdningen, der blev udført af kunstnere i topklasse.

Selskabet sat til bords ved 4 langborde

Vi indledte underholdningen med som Leonard Sachs (kendt fra Good Old Days) ville have sagt det: ”Yourselves med slagsangen Finiculi-Finicula”. Sangen blev anført og dirigeret af den tredje tenor Uffe med akkompagnement af Krølle.

Herefter optrådte vores egen ”Sonny and Cher” i form af Esther og Krølle, der sang nogle italienske serenader, og Krølle fortsatte med at spille guitar. Man fristes næsten til at sige, at han kan synge tr….. af enhver pige, der var i hvert fald ikke et øje tørt.

Herefter blev hovedretten serveret, den bestod af en lækker kalvefilet med dejligt tilbehør af forskellige kartofler og salater.

Vi fortsatte med synge en sang forfattet af vores huspoet Tommy. Melodien var den gammelkendte ”Oh my darling Clementine”.

Traditionen tro skulle årets 60+’er udpeges. Mens Uffe blæste en fanfare åbnede Esther den gyldne kuvert med navnet på årets 60+’er. Det blev Nina Andersen for hendes store arbejde for tøseholdet. Da Nina var forhindret i at deltage i festen, blev æreskruset afleveret til Lis Ahlfors i Nina fravær.

Nina ønskes tillykke med æren og værdigheden.

Lis modtager pokal og vandrebæger på vegne af Nina

Så blev kaffen serveret ledsaget af brownie med flødeskum og creme fraiche og bær.

Derefter gav Roar et par numre på sin guitar blandt andet Lennon/McCartneys ”All my loving”, vi sang alle med.

Vi var efterhånden kommet til festens højdepunkt idet der skulle uddeles en Oscar for den bedste udklædning. Under ledsagelse af en effektfuld fanfare fra Uffe åbnede Ole den gyldne kuvert med navnet på Oscarvinderen.

Det blev Marianne Lambert der fortjent modtog den gyldne statuette for den bedste udklædning. Marianne var klædt i en blå stramtsiddende lang kjole med gevandter og andet pynt.

Marianne holdt den obligatoriske tale, hvori hun takker for æren samt sendte en hilsen til sin store familie samt sin hest.

Marianne ønskes tillykke med den ærefulde statuette.

 Marianne hæver stolt sin Oscar for aftenens bedste kostume 

Krølle greb igen sin guitar og fortsatte sin charmetur blandt selskabets damer.

Krølle på charmetur og på billedet ved siden af har D&D sat gang i dansegulvet

Lige pludselig kom ”Per Dich” forbi (selv om han ikke var inviteret). Han gav et af sine glansnumre ”Sådan er kapitalismen”. Det vakte vild jubel. Per listede lige så stille ud, som han var kommet.

Nu var den officielle ceremoni overstået, og der blev budt op til dans til blandt andet populære Hollywoodmelodier. Vores husorkester ”D&D” var som sædvanlig i topform og spillede alle de gamle sange fra 50’erne og 60’erne. De er efterhånden blevet et ikonisk element i vores klubfester.

Derfor var det også fortjent at drengene blev tildelt et guldslips, som det sidste punkt på en god fest.

Der er efter festens afslutning ikke konstateret skandaler, bizarre optrin eller anden skændig optræden. Der var dog et enkelt styrt på cykel på hjemvejen. Med hensyn til MeToo kan det vel ikke vides noget på nuværende tidspunkt. Det kan vi vel først konstatere om flere år.

Til sidst tak for endnu en god fest samt en stor tak til 60+-udvalget.

Tommy Jensen

Udskriv