Juleturnering/-frokost 2019

Skrevet af Ole Dons den .

Den 28. november 2019 afholdt 60+-afdelingen sin traditionelle årlige juleturnering. I år var der rekord­mange deltagere, idet 48 60+’ere havde tilmeldt sig turneringen. Der var tillige også mødt flere tilskuere op. Og blandt dem var der også nissepiger og nissedrenge.

Registreringen af deltagere foregik over en kop morgenkaffe og en ostemad.

Juleturneringen har traditionen tro altid været en drillenisseturnering forestået af overdrillenisse Flemming. Der blev på retfærdig vis trukket lod om en makker, men herefter kom drillenissen i sving med alle mulige julelege, så retfærdigheden ikke altid gik i opfyldelse.

Juleturneringen der en doubleturnering foregår på den måde, at det gælder om at kæmpe sig hele vejen op til nissefinale­bordet. For at nå derop skal man selvfølgelig vinde mange kampe efter princippet vinderne rykker et bord frem og taberne bliver ved bordet.

Selv om der kom mange gode og spidsfindige spørgsmål til overdrillenissen bevarede han nissefatningen og tog senere hævn i juleturneringen. Det er altid svært at styre en flok spillenisser, der har alle mulige ideer om, hvordan spillet og især reglerne skal være.

For at gøre opgaven sværere at nå nissefinalebordet kunne overdrillenissen finde på, at nogen skulle rykke et bord tilbage og andre et bord frem. Og bestod et par af to meget stærke spillere, kunne man blive påtvunget en makker, der ikke var så sikker i nissegrundspillet.

For at gøre det noget vanskeligere for nissedrengene, skulle de spille med nissesandpapirbat, der kræver en meget anden nissespilleteknik, mens nissepigerne kunne spille med deres eget bat. Det par der først nåede 15 points blev erklæret vinder af kampen og kunne rykke et bord frem, Trods disse forhindringer og drillerier gik turneringen godt og julehumøret var var i top.

Selv om der var mange nissedrillerier blev der trods alt spillet 6 nissefinaler. Nissefinalebordet er et specielt designet nissespillebord. Nettet er erstattet af et bræt. På toppen af brættet er der slået store nisse syvtommersøm ned med mellemrum, så der kan skydes en nissebordtennisbold imellem nisse syvtommersømmene.

På nissefinalebordet er regler også ændret på finurlig nissevis. Selv om nissebolden rammer nissenettet skal der ikke spilles nisseomserv. Endelig spilles der med specielle nissefinalebat, idet nissebattets belægning udgør et glansbillede af nisseoldefar.

Vinderne i de 6 finaler blev:

Kirsten Marner/Per Hauschild -- Lisbeth Kaltoft/Jette Rex -- Karin Schønnemann/Bjarne Coster --  Marianne Lamberth/Knud Frederiksen -- Susanne Berg/Krølle -- Nina Andersen/Søren Cloos

Efter en veloverstået julenisseturnering blev julefrokosten serveret i julelokalet.

I år var det ene stykke smørrebrød udskiftet til fordel for to tarteletter med kylling, efter maden var der kaffe og vanillekranse. Denne nisseanretning blev godt modtaget.

Stemningen i julelokalet steg et par grader, da sangstemmen blev motioneret. Krølle akkompag­nerede med sin guitar til julesangene, der i dagens anledning var barberet ned til fire julevers.

Alle var også rundt om vores helt specielle juletræ til ”Højt fra Træets Grønne Top” og ”Nu er det Jul igen”.

Alle i 60+-afdelingen ønskes en glædelig jul.

Tommy Juul

Udskriv