Besøg fra svenske Falkenberg den 20.-21.3.2019 hos Brønshøj Bordtennis 60+

 

Deltagerne samlet og klar til kamp

For 7. gang mødtes veteranerne fra Falkenberg med 60+ spillere fra Brønshøj og enkelte fra Ballerup. Matchen afvikles 1 gang årligt på skift i Brønshøj henholdsvis i Falkenberg. I år var turen så kommet til Brønshøj.

Svenskerne havde lejet 2 minibusser til de 18 deltagere og ankom i god tid onsdag formiddag til Grøndal Multi Center. De gik straks igang med seriøs opvarmning, inden vi bød på frokost for alle deltagere. Ialt deltog 41 spillere.

Efter en gang smørrebrød gik vi igang med spillet, hvor spillerne var opdelt i 4 puljer med 4, 5 eller 6 kampe til hver.

Det gik rigtig godt for Brønshøjs bedste spillere i pulje 1, og de vandt med 15 - 5 over de svenske superveteraner, hvoraf der var flere tidligere svenske mestre imellem.

Svenskerne rejste sig dog ganske eftertrykkeligt i de øvrige puljer og da resultatet skulle gøres op stod der 58 - 42 i svensk favør. Der blev kæmpet indædt i alle kampe og det var ikke usædvanligt at flere kampe gik ud i 5 sæt.

Efter kampene tog svenskerne på hotel og de fleste mødtes senere til middag og fælles hygge i Grøndal Multi Center. Dejlig mad og vores lokale troubadur Krølle optrådte med sin guitar og sange der spændte fra svenske viser, Kim Larsen, Elvis, Dean Martin og sentimentale melodier så der ikke var et øje tørt.

Lidt hjernegymnastik skulle der også til for at løse en quiz med 11 spørgsmål om bordtennis og danske og svenske udtryk/slang. Det gav problemer men Tommy Anderson vandt med 8 rigtige efterfulgt af Tommy Persson med 7 rigtige. Igen svensk sejr.

Bjarne Coster præsenterer gaven sammen med kunstneren

Falkenberg overrakte i anledning af Brønshøjs 75 års jubilæum en akvarel collage malet af spilleren Hasse Karlsson med motiver af nogle af spillerne fra klubberne. En fantastisk flot gave som blev modtaget med begejstring. Hasse er en meget dygtig og anerkendt kunstmaler og iøvrigt en strålende bordtennisspiller som jeg fik mærket.

Næste dag galdt det LANDSKAMPEN.

Der skulle spilles tomandshold i 9 rækker med hver 2 singler og en double.

Topspillerne er i fuld gang

Jeg ved ikke helt, hvad der var spist inden kampene, men danskerne havde vist fået råt kød og stærke drikke, og med ild i øjnene lykkedes det at byde svenskerne op til "dans", og der blev kæmpet helt usædvanligt i alle rækkerne. Ingen ville give sig. Vi havde et hemmeligt våben, da vores 2 pigehold vandt deres rækker. Vores elitespillere vandt også, og i de øvrige rækker var der stor jævnbyrdighed. Fremhæves skal en af de allersidste kampe mellem vores John Hansen og Falkenbergs Rolf Johansson. Ingen ville give sig, og boldene gik over 30-35 gange før pointet var hjemme. Det blev selvfølgelig en 5-sætter, og John vandt med knebne 15-13. Godt det ikke var bedst af syv sæt, for så var de næppe kommet hjem, inden det var blevet nat.

Det samlede resultat blev en sejr til Brønshøj på 5-4.

Pokaloverrækkelse

Der blev afsluttet med frokost, og den fine vandrepokal (med motiver fra dansk/svenske-slaget ved Køge Bugt i 1677) blev overrakt af Tommy Lindskog til Gert Jørgensen.

Næste match blev aftalt til 18.-19. marts 2020 i Falkenberg.

Alle resultater er udsendt separat til deltagerne, og øvrigt kan man se det svenske referat og resultaterne på Falkenberg Bordtennis' hjemmeside (falkenbergsbtk.com). 

Skrevet af Jørgen Jensen

Udskriv Email